Administracion de fincas blog

Una forma distinta de administrar

Horts en terrats

on 26 septiembre, 2018

 

Al llarg de la història l’home ha estat sempre vinculat a la terra. Però amb la implantació de l’agricultura i ramaderia industrial i el comerç a escala global dels productes alimentaris, la major part de la població rural s’ha anat desplaçant progressivament a les urbs per a dedicar-se a un altre tipus d’activitats.

En la majoria de Comunitats,  hem passat de ser una població majoritàriament rural, on l’activitat principal era l’agricultura i la ramaderia, a una població urbana, les activitats principals de la qual han girat entorn del comerç, la construcció i els servicis.

En l’actualitat el nivell de dependència alimentària de l’exterior gira entorn del 90%, estant molt lluny del 50% d’autoabastiment que fixa la FAO per a ser un territori amb una certa seguretat alimentària.

 

Els beneficis dels horts ubans a terraces són nombrosos:

  • Minimitza les despeses de calefacció al edifici, tant al hivern com al estiu, ja que la coberta vegetal manté l’edifici calent a l’hivern i fresc a l’estiu.
  • Beneficis socials gràcies al compartir i/o col·laborar amb els veïns i veïnes en un espai verd.
  • Redueix, a curt plaç, les despeses en verdures i hortalisses fresques.
  • Millora la salut de les persones que consumeixen horalisses fresques.
  • Beneficis ambientals tals com la millora de la qualitat de l’aire.

«La conseqüència més directa de l’abandó del món rural no és només la pèrdua de la nostra sobirania alimentària, entenent esta com la capacitat per a produir els nostres propis aliments sans i de manera sostenible, sinó la pèrdua d’un important patrimoni històric, de sòl agrícola cultivable i de la saviesa popular de la gent del camp. Actualment obtenim els aliments empaquetatges en els supermercats i no els relacionem amb l’existència d’una terra productiva i d’un treball agrícola fonamental.»

Per a més informació:

Espais per Convire Coop V.

www.espaisperconviure.es

http://espaisperconviure.es/val/otros-servicios-administracion-fincas/


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


+ 7 = 14