Administracion de fincas blog

Una forma distinta de administrar

Projecte Grow Green. Belicalap Verd i Sostenible

on 26 febrero, 2018

growgreenlogoL’Ajuntament de València i Las Naves gestionen el projecte Grow Green que està finançat pel programa europeu H2020 i suposarà una inversió de 3’8 milions d’euros en el barri de Benicalap durant 5 anys. A més, desenvoluparà «solucions basades en la naturalesa», unes actuacions que donen resposta al desafiament del canvi climàtic, la sostenibilitat i  el respet al nostre entorn. L’Ajuntament de València ha rebut hui una delegació de Manchester (Regne Unit), coordinadora del projecte, i mantindrà durant dos dies unes jornades tècniques de disseny i estratègia de la iniciativa.

Les accions, mediambientals i urbanístiques, aniran des de la regeneració del barri dissenyant nous espais verds -com per exemple un bosquet sostenible-, la creació d’un corredor verd-blau en el districte de la Ciutat Fallera o la potenciació d’espais de trobada entre productors i consumidors dels anomenats productes de proximitat. D’esta forma, Grow Green suposarà per a Benicalap un important paquet d’inversions que redundaran en la seua revitalització i dignificació.

Entre les actuacions que contempla el projecte Grow Green es troba la definició i projecció de nous espais verds, alguns dels quals connectaran l’horta amb la ciutat, altres permetran l’experimentació en solucions de sostenibilitat com són l’execució de jardins verticals, la investigació sobre fórmules de ventilació natural induïda -per diferències entre les temperatures d’arbres i edificis-, la potenciació d’espais de trobada entre productors i consumidors (productes de proximitat), o la planificació d’un corredor verd-blau per a elevar l’enfocament forestal cap a l’àrea urbana.

Roberto Jaramillo, regidor d’Innovació i vicepresident de Las Naves destaca que Grow Green «és un projecte que cristal·litza diverses línies de treball d’este consistori: innovació social, lluita contra el canvi climàtic, atenció a barris oblidats durant molts anys, com el de Benicalap, i una inversió potent en col·laboració amb la Unió Europea».

Per la seua banda, Vicent Sarrià, Coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Urbà i Habitatge i Regidor Delegat de Gestió d’Obres d’Infraestructura ha manifestat que “la sostenibilitat és una prioritat per a l’actual govern municipal. València és un exemple en gestió eficient de l’aigua, amb el sistema capdavanter de detecció de fugides de la xarxa; la implantació d’una segona xarxa d’aigua no potable per a reg, baldeo i fonts; o la gestió de l’aigua de pluja amb sistemes de drenatge sostenible com el qual planteja aquest ambiciós projecte per al Parc de Benicalap, que juntament amb el qual s’està executant en el Parc Central contribuiran a fer de València una ciutat eficient i innovadora”.

Grow Green té unes característiques transversals que permeten el treball conjunt de diverses regidories i serveis municipals de València (Innovació, Urbanisme, Parcs i Jardins, Horta, Participació, Canvi Climàtic, Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Qualitat Ambiental, Projectes urbans, Planejament, Obres i Infraestructures i Cicle Integral de l’Aigua). Com a conseqüència de les diverses actuacions multidisciplinars, el barri de Benicalap experimentarà un important impacte mediambiental, urbanístic, social, cultural i econòmic. L’objectiu del projecte és que les estratègies a curt termini dels projectes pilot -actuacions concretes- puguen convertir-se en estratègies verdes a llarg termini que tinguen una cobertura més ampla.

El projecte, a més, ve a completar i accelerar l’ampliació del Parc de Benicalap. Este, amb el seu bosc urbà específic, permetrà completar la vora urbana de la zona nord de la ciutat. El repte que planteja la zona de bosc és la construcció d’un sistema de drenatge sostenible que permet aprofitar l’aigua de pluja per mitjà d’uns sistemes de captació, i reutilitzar-la per al reg i el manteniment del jardí o el bosc en qüestió.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

A més de les actuacions definides en el barri, hi ha també una línia específica del programa que reforça la participació de la ciutadania. Es tracta de la referida a la investigació sobre pobresa energètica, en què s’incideix en la tasca de cocreació de solucions amb les aportacions d’entitats veïnals i cíviques, universitats, empreses, experts i ciutadania en general. Per a això, es duran a terme tallers i convocatòries concretes, sempre amb la premissa de buscar les solucions basades en la naturalesa.

PROJECTE EUROPEU

La iniciativa europea Grow Green -emmarcat en el programa H2020- és un projecte en el què València treballa amb altres tres ciutats: Manchester (Regne Unit), Breslau (Polònia) i Bujan (Xina). Té una duració de 5 anys i injecta una inversió de 3,8 milions d’euros al barri de Benicalap. El seu desenvolupament a València permet accedir a recursos, entrar a formar part de xarxes de relació i intercanvi, obtindre resultats concrets i poder replicar els resultats en altres ciutats.

A la jornada de hui, a la què han assistit diversos regidors de l’Ajuntament de València – Roberto Jaramillo i Vicent Sarrià- i representants dels serveis municipals i on s’han donat a conèixer qüestions tècniques, de disseny i estratègia del projecte, li seguirà demà una visita de camp al barri i a les infraestructures verdes de la zona.

Fuente: https://www.lasnaves.com/proyectos/grow-green/?lang=es

 


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


3 + = 8